Enschede

Expositie Schilderijen van Henriëtte Eikenaar bij Broekhuis Enschede

maandag 1 januari 0001 00:00

Expositie Schilderijen van Henriëtte Eikenaar Boekhandel Broekhuis Enschede

20-6-2018 tot 29-7-2018

Henriëtte Eikenaar is geboren op 20 januari 1956 in Enschede. Ze bleek een muzikaal kind en speelde al vroeg op een accordeon. Samen met haar ouders richtte ze op haar 15e haar eigen orkest op. Op haar 17e ging ze naar het conservatorium alwaar ze drie hoofdvakken afsloot: Algemene Muzikale Vorming, Accordeon en Praktijkdiploma Orkest Directie. Ze gaf tijdens en na haar studie muziekles op Muziekscholen en een aantal middelbare scholen. Ze dirigeerde een groot aantal koren in de omgeving, het Symfonieorkest van de Enschedese Muziekschool en het Nederlands Accordeonorkest te Nieuwegein. Henriëtte was ook zeven jaar als muziek recensent verbonden aan dagblad Tubantia. Onlangs richtte ze met veel succes twee Overdagkoren op in Enschede.

Muziek is een creatieve uiting, schilderen ook. Een zanger uit haar mannenkoor spoorde haar aan om deze kunstvorm ook eens te beoefenen. Van Geurt van der Steeg, een bekend schilder in Denekamp kreeg Henriëtte haar eerste schilderlessen. Aquarelleren leerde ze van Wim Bijkerk en voor zijde schilderen had ze les bij Jenneke Brunninkgreef. Daarna kreeg ze olieverftechnieken van Franco Soro, een zeer inspirerende Italiaanse schilder, bij wie ze vele jaren met veel plezier les had. Het portretschilderen leerde ze bij Sonna Krom, een jonge en heel begaafde schilderes die momenteel haar sporen ruimschoots verdient met prachtige afbeeldingen op allerlei plekken in Enschede.

Inmiddels geeft Henriëtte zelf schilderles op het Schuttersveld aan leerlingen van de Stichting 55+. Ze onderzoekt nu voor zichzelf acryltechnieken en gaat langzamerhand over op meer moderne kunstuitingen.

Henriëtte heeft geëxposeerd in het Muziekcentrum en het Gemeentehuis van Enschede en ook in het resorthotel Bad Boekelo. Nu exposeert ze bij Boekhandel Broekhuis en vanaf 17 juli 2018 zijn haar werken ook te zien in het Wijkcentrum Lumen aan de Velveweg in Enschede.

Meer informatie >

WORKSHOP HANDLETTERING OP 7 JULI BIJ BROEKHUIS ENSCHEDE

zaterdag 7 juli 2018 10:14
WORKSHOP HANDLETTERING OP 7 JULI BIJ BROEKHUIS ENSCHEDE
CARLA KAMPHUIS, een van de handletter autoriteiten in Nederland bezoekt Broekhuis Enschede 
voor een workshop handlettering op zaterdag 7 juli.
Boekhandel Broekhuis Enschede: 14.30 - 16.00 uur
Marktstraat 12
Toegang gratis,
Aantal plaatsen beperkt
Reserveren via: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

 

Meer informatie >

Heleen van Royen over haar SEXDAGBOEK op 14 juli in Enschede

zaterdag 14 juli 2018 16:10

Zaterdag 14 juli ontvangt Boekhandel Broekhuis Enschede HELEEN VAN ROYEN.

Ze zal in gesprek gaan met Marjon Kok (Tubantia) over haar zojuist verschenen SEXDAGBOEK.

 

Zaterdag 14 juli | 15.00 - 16.30 uur

Marktstraat 12, Enschede

Entree: i.v.m. ons 150-jarig jubileum gratis

Aanmelden: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

 

Meer informatie >