Beestenbende in Westerende Willem Wildzang ; Bureau Scrivein

Het dorp Westerende is een gesloten bastion voor nieuwsgierige buitenstaanders en een open boek voor de bewoners. Op de televisie staan ´s avonds wel wat opinies te pruttelen, maar die komen van verre en hebben derhalve geen enkele invloed op het dagelijkse leven. En dan gaat het plotseling fout. De plaatselijke Leenbank raakt verzeild in een achtbaan van koersdoelen, prognoses, analyses en grootschalig denken. De gevolgen blijven niet uit... Willem Wildzang weet de verwikkelingen in Westerende virtuoos en creatief onder woorden te brengen. Hij houdt de lezer een lachspiegel voor: karakters worden karikaturen, logica verandert in slapstick. De schelmse en parodistische humor in Beestenbende in Westerende balanceert tussen Adriaan en Olivier, Grijpstra & De Gier en Herman Finkers. Het boek heeft tussen de persiflages door ook een maatschappijkritische ondertoon. De allerzwaksten en meest kwetsbaren in onze samenleving, de dieren, hadden vroeger een naam, maar nu hebben zij slechts een nummer in een productieproces. In ons streven deel te nemen aan alles wat groot en belangrijk leek, vergaten wij onze verantwoordelijkheid voor hen te nemen. Beestenbende in Westerende laat zien hoe het geld waar het in dit boek om draait ook ten goede kan worden aangewend. Eind goed, al goed! Over de auteur Willem Wildzang (pseudoniem) was actief in de reclame, de (pop)muziek, het onderwijs en de uitgeverswereld. Zo kreeg hij een beeld van het reilen en zeilen in het maatschappelijke speelveld. De auteur schreef eerder onder dit pseudoniem het boek Polder Kolder. Als John de Rider schreef hij historische verhalen, verzameld in het boek Catastrofes, triomfbogen en schandpalen.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis