Er leven niet veel mensen meer BESSEMS, Kustaw Wim Kan en de komst van de Japanse keizer

Februari 1971. Wim Kan rust uit van zijn eerste solovoorstelling. De one-man-show is een voltreffer, de theaters zijn uitverkocht, maar de tournee is ook slopend. Hij logeert in zijn Zwitserse chalet als hij in zijn dagboek noteert: ‘Op bed. Moe en weinig adem. Hirohito komt naar Nederland.’ In ER LEVEN NIET VEEL MENSEN MEER laat Kustaw Bessems zien hoe Wim Kan, slachtoffer van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië, wordt ingehaald door zijn oorlogsverleden en geen andere keus ziet dan tot actie over te gaan: hij moet en zal het bezoek van de Japanse keizer Hirohito aan Nederland verhinderen. Tot dusver onbekende bronnen geven inzicht in Kans gedachtewereld en maken begrijpelijk wat de cabaretier drijft tot zijn wanhopige poging de keizer weg te houden bij de koningin. Bessems laat in deze meeslepende reconstructie zien hoe Kan handig van zijn bekendheid gebruik maakt om de media voor zijn karretje te spannen en hoe de vaderlandse pers hem daartoe alle gelegenheid geeft. Door de bliksemcampagne van Wim Kan komt het leed van de Indische oorlogsslachtoffers voor de eerste keer massaal in de belangstelling te staan. Maar ER LEVEN NIET VEEL MENSEN MEER is ook het universele verhaal van een man met een trauma, van een bekende Nederlander die alles op alles zet en zo het thema ereschuld onder de aandacht brengt.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 10,90
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis