Ego sum Homo Bingen, von, Hildegard Tiburtina Ensemble / Kabátkova, Barbora

Ultiem geestelijk genot Ego sum homo, ik ben mens. Met deze titel verkent het Tiburtina Ensemble onder leiding van Barbora Kabátková de werken en daarmee de filosofie van de twaalfde- eeuwse abdis, componiste en mystica Hildegard von Bingen. Zij was de krachtige leidster van het klooster in het Duitse Benediktbeuern, en politiek een belangrijke stem die zich vooral inspande voor de positie van vrouwen. Een feministe avant la lettre die bovendien zeker voor die tijd wonderlijke muziek heeft nagelaten. Haar uitgangspunt was het gregoriaans, maar ze trad de strenge regels met voeten ten bate van meer beleving, meer sensualiteit en meer extase. En dat komt over als de vrouwenstemmen van het Tiburtina Ensemble de klok ruim acht eeuwen terugzetten en leven en werken van Hildegard von Bingen volgen alsof ze in het klooster zelf zitten. Een enorm krachtig document dat iedereen die van gregoriaans en meer houdt ruim een uur ultiem geestelijk genot bezorgt.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis