Hoe schrijf ik een biografie? Dik van der Meulen ; Monica Soeting

Reeks: De schrijfbibliotheek

In Hoe schrijf ik een biografie laten Dik van der Meulen en Monica Soeting zien welke problemen en valse verleidingen de biograaf het hoofd moet bieden. Maar vooral ook hoe aangenaam en bevredigend het schrijven van een biografie kan zijn. De biografie lijkt in Nederland en Belgie een bloeiperiode door te maken. Van steeds meer wetenschappers, politici, kunstenaars en zelfs niet publieke figuren worden biografiën geschreven. Daardoor neemt ook de behoefte aan aanbevelingen en richtlijnen voor levensverhalen toe. Hoe schrijf ik een biografie is in de eerste plaats een praktische handleiding. In overzichtelijke hoofdstukken zetten de auteurs, uiteen hoe je een biografie zou kunnen schrijven. Een biograaf moet voortdurend keuzes maken. Krijgt het boek een chronologische of een thematische opbouw? Zijn herinneringen en ooggetuigenverslagen betrouwbaar? Mag een biograaf van de hoofdpersoon door het sleutelgat loeren? Op deze en vele andere vragen gaat dit boek uitvoerig in. De auteurs sluiten af met een beschouwing over de huidige stand van zaken van de Nederlandstalige biografie.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 15,00
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis