Voetbalgek Jan Vorstenbosch bespiegeliongen van en filosoof

'Alive and kicking... need I say more?',Jan Vorstenbosch

Wat is het toch dat mannen, en in toenemende mate vrouwen, naar de bal trekt, zoals de alcoholist naar de fles wordt getrokken? Hoe krijgt zo'n eenvoudig rond ding vol lucht het voor elkaar om leven te blazen in het manvolk, zelfs in mensen uit wie alle leven geweken lijkt, die meestentijds uitgeblust op de bank naar Spoorloos liggen te kijken?

Jan Vorstenbosch, zelf al dertig jaar lang met lokaal succes voetballend in de weer in jeugdelftallen, amateurelftallen, studentenelftallen, café-elftallen, veteranenelftallen en al die tijd in zijn geliefde familie-elftal, onderzoekt in dit boek een reeks van antwoorden op deze vraag - culturele, psychologische, fysiologische en filosofische antwoorden. Zijn zoektocht culmineert in een hilarische lofrede waarin hij, in fictieve dialoog met een onderwaterhockeyer, uitlegt waarom voetbal de mooiste sport is die er bestaat.

'Ik denk dat het niet te veel gezegd is als ik het omstreden woord 'transcendentie' gebruik voor die momenten waarop de voetballer, op basis van zijn interpretatie van het panoramische veld van mogelijkheden, het 'gat' ziet dat niemand anders ziet en erin slaagt, dankzij zijn technische vaardigheden, om die ene mogelijkheid te verwerkelijken. Daarmee stijgt hij uit boven de situatie, boven ieders verwachtingen van dat moment en ook boven zichzelf.'

Op de tast in de krochten van zijn jeugd, zoekend naar een verklaring voor zijn piekervaringen, soms letterlijk een loopje nemend met zware ideeën, schrijft Vorstenbosch over zijn passie voor het voetballen.

'Voetbalgek is in meerdere opzichten een juweeltje van een voetbalboek.'
- Cyril Lanskink Taal en tekens

'Meesterlijke combinatie van ironie en stijlgevoel.',
- Nederlands Dagblad
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 7,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis