Christina van Zweden LANOYE, D. Koningin op het schaakbord Europa 1626-1689

Deze studie reconstrueert het verblijf van koningin Christina van Zweden (1626-1689) in de Spaanse Nederlanden van 5 augustus 1654 tot 22 september 1655, en geeft een indruk van de beslissingen die ze daar nam in verband met haar toekomst. Daarbij wordt eerst kort haar leven voordien beschreven. Zes jaar oud werd ze koningin, ze deed troonsafstand in 1654 vanwege haar bekering tot het rooms-katholicisme. Ze vertrok naar Rome, waar ze echter pas welkom was als ze in het openbaar de geloofsbelijdenis zou afleggen. Tot die tijd verbleef ze noodgedwongen in de Spaanse Nederlanden. Daarna wordt haar verblijf in Rome kort besproken. De Belgische historicus werkt aan een proefschrift over het onderwerp. Hij is erin geslaagd om aanvullingen te geven op de geschiedschrijving. Door deze episode in een breder kader te plaatsen nuanceert hij de ontwikkelingen en maakt hij Christina's gedrag begrijpelijk. Ook wordt er een nieuw licht geworpen op Christina's beslissingen in deze periode. Met goede zwartwitillustraties, register, bibliografie en een kalender van de gebeurtenissen.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis