De officierskamer Marc Dugain

Reeks: Oorlogsdomein (7)

Vertaald door Per Justesen. De officierskamerM/em> is een indringende roman over een onderbelicht thema. Met de poëtische reconstructie van de levensgeschiedenis van zijn grootvader geeft de Franse auteur Marc Dugain gezicht aan het lot van de tallozen die verminkt uit de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog kwamen en met moeite hun weg terug in de maatschappij vonden.
In een bondige, beeldende stijl wordt het verhaal verteld van drie officieren die behalve met de trauma’s van het oorlogsgeweld ook nog eens met hun maatschappelijke stigmatisering als mismaakte moeten leren leven. Behalve een ode aan de vriendschap is De officierskamer de geschiedenis van een loutering, een indrukwekkend relaas over de destructie van de menselijke identiteit door de oorlog én de onverwoestbare drang van de mens om te overleven.

De officierskamer is het debuut van Marc Dugain (Dakar,1957), dat met vele prijzen, waaronder de Prix des Deux Magots en de Prix des Libraires, werd gedoteerd.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 25,99
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 dagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis