De Israëllobby MEARSHEIMER, J.J. & WALT, S.M.

In de afgelopen decennia vormde de verhouding met Israël de spil van de Amerikaanse Midden-Oostenpolitiek. Maar de onvoorwaardelijke steun voor Israël heeft de spanningen in die regio onnodig verhoogd en de veiligheid van zowel de Verenigde Staten als haar bondgenoten in gevaar gebracht. Deze situatie kent zijn gelijke niet in de Amerikaanse politieke geschiedenis. Waarom handelen de VS almaar tegen het eigen nationale belang in als het om Israël gaat? Alleen al het stellen van deze vraag gold jarenlang als een politiek en wetenschappelijk taboe, niet alleen in de VS maar ook in Europa.In een baanbrekende analyse diepen de politicologen John J. Mearsheimer en Stephen M. Walt de ideeën uit het gelijknamige artikel in de London Review of Books uit. Zij bieden onthullende inzichten in een kernkwestie in de internationale betrekkingen met hun stelling dat de haast blinde steun voor Israël in de Amerikaanse politiek de vrucht is van de doelgerichte inspanningen van de 'Israël lobby', en los samenhangend netwerk van joods-Amerikaanse organisaties, christelijke fundamentalisten en neoconservatieve ideologen. DE ISRAËLLOBBY legt alle ongesproken waarheden op tafel, helder onderbouwd en onweerlegbaar.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis