Weg met het deeltijdfeminisme! MEES, Heleen over vrouwen,ambitie en carrière

Meer dan een halve eeuw na de publicatie van Simone de Beauvoirs feministisch handboek, vormen vrouwen in Nederland nog steeds de tweede sekse. Als het gaat om vrouwen in topfuncties bezet Nederland samen met Pakistan de laatste plaats op een internationale ranglijst. Volgens Heleen Mees, een veelbesproken columnist van NRC Handelsblad, is het Nederlandse anderhalfverdienersmodel een verraderlijk mengsel van traditionele rolpatronen, aangelengd met een vleugje feminisme. In haar columns schopt Mees aan tegen heilige huisjes als vruchtbaarheid, borstvoeding en het old boys network. Niet alleen mogen mannen in de ogen van Mees best wat meer zorgtaken op zich nemen, ook moeten vrouwen reëel uitzicht krijgen op topfuncties. Stop met huishouden. Women on Top! In Weg met het deeltijdfeminisme! is het meest urgente uit Mees' columns over vrouwen, ambitie en werk bijeengebracht. Deze bundel, die onder meer de spraakmakende en door meer dan dertienhonderd vrouwen ondertekende 'Brief aan de informatrice' bevat, werpt een nieuw, meedogenloos licht op de zogenaamd voltooide vrouwenemancipatie, waarbij de auteur niet schroomt de lezerom de oren teslaan metconfronterende feiten en statistieken. We zijn er nog lang niet! Een eyeopener voor vrouwen én mannen.
HELEEN MEES is econoom, jurist en publicist. Behalve in NRC Handelsblad, waarin zij een vaste column heeft, publiceert zij onder andere in Le Monde en de Financial Times. Sinds 2000 woont zij in New York, waar zij als adviseur Europese zaken werkzaam is. Daarnaast werkt zij voor de campagne van Hillary Clinton. In Nederland is zij een van de vurigste pleitbezorgers van meer vrouwen aan de top.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

tweede druk augustus 2007

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis