De Grote Meesters uit de Renaissance Schure, E da Vinci, Dante, Michelangelo, Rapha?l en Correggio

Edouard Schuré, Frans musicoloog en filosoof, aanhanger van Friedrich Nietzsche en Rudolf Steiner, bestudeerde de geestelijke ontwikkeling van de mensheid.Aan de hand van de levens en werken van Da Vinci, Dante, Michelangelo, Raphaël en Correggio heeft hij drie 'wetten' ontwikkeld, die hij nader toelicht.De eerste is 'de volkomen eenheid van het heelal en de mens (van macrokosmos en microkosmos)', waarbij hij aantoont dat de mens een weerspiegeling en uitdrukking is van de kosmos - een gedachte die gedurende de Renaissance overal in de mystiek leeft.De tweede noemt hij 'de wet der gedaanteverwisseling, der wedergeboorte en reïncarnatie'.Het derde betreft 'het mysterie van het eeuwig-vrouwelijke', dat in heel concrete vorm in de levens van deze vijf genieën terug te vinden is in de vorm van een 'muze'.De Grote Meesters uit de Renaissance is niet alleen een boeiende (levens-)beschrijving van de vijf grootmeesters, maar geeft ook een fascinerend inzicht in de ontwikkeling van de Europese cultuur.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,50
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis