Ans Markus Couturiers niet bekend hommages aan couturiers

Ans Markus werd in november uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar 2009. Dit vormt de bekroning op een carrière als schilderes die al meer dan dertig jaar duurt. In die periode ontwikkelde zij een eigen symboliek waarin ‘de vrouw’ een belangrijke rol speelt.

De sfeer van de schilderijen die zij de laatste jaren heeft gemaakt worden bepaald door haar dagelijkse bezoekjes aan haar oude moeder van 97. Daarnaast is zij als contrast vanuit deze innerlijke wereld letterlijk de buitenkant gaan schilderen. Vanuit haar liefde voor mode ontstonden ruim 25 hommages aan grote couturiers zoals Dior, Chanel, Balenciaga, Ferré, Alexander Mc.Queen, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Viktor & Rolf, Yamamoto en anderen. Deze monumentale doeken vormen het hart van een overzichtstentoonstelling van haar werk die vanaf juni 2010 te zien zal zijn in Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

In de rijk geïllustreerde publicatie worden alle couturier-schilderijen in kleur afgebeeld en in context van de geschiedenis van de mode geplaatst.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis