Dynamiek in islamitisch activisme; aanknopingspunt voor democratisering en mensenrechten niet bekend aanknopingspunetn voor democratisering en mensenrechten

Ook verschenen in het Engels: 9789053569184 'Dynamism in islamic activism'

Het geruchtmakende rapport van de WRR over de politieke islam

De toegenomen spanningen rondom radicale moslims en radicale stromingen binnen de politieke islam manifesteren zich niet alleen in het Westen maar vooral ook binnen de moslimwereld zelf. Al sinds de jaren ‘70 komen stromingen en politieke bewegingen op die zich richten tegen de status quo. Zij pleiten voor vergaande islamisering: het funderen van de politiek, het recht en de samenleving op islamitische grondslagen.
Deze studie van de WRR analyseert de ontwikkelingen in het islamitisch denken, het politiek activisme, de samenleving en het recht sinds de jaren zeventig. In hoeverre is er sprake van een succesvolle islamisering? Welke gevolgen heeft dat voor de pogingen binnen en buiten de moslimwereld om te komen tot (verdere) democratisering en meer respect voor mensenrechten? En wat kunnen Nederland en de Europese Unie doen om ontwikkelingen in die richting te bevorderen?

De studie baseert zich onder meer op uitvoerige empirische studies van deskundigen naar de verandering van het islamitisch denken en naar de rechtsdynamiek in twaalf verschillende moslimlanden.

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is een onafhankelijke adviesraad voor de Nederlandse regering. De WRR geeft de regering gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen vanuit een langetermijnperspectief.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 10,00
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 dagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis