Het evangelie van Judas niet bekend uit de codex Tchacos

De internationale sensatie nu in een Nederlandse publiekseditie: Het Evangelie van Judas
Enkele broze vellen papyrus, eeuwenlang verborgen gelegen in de Egyptische woestijn, vormen waarschijnlijk de belangrijkste archeo-logische vondst in de geschiedenis van het Christendom. Het overgeleverde evangelie van Judas Iskariot is verbijsterend: zijn fatale ver-raad was de wens van Jezus zelf, opdat die zijn goddelijke wezen voorgoed kon bevrijden van zijn aardse lichaam en zo de mensheid kon verlossen van haar zonden.
Deze editie van Het Evangelie van Judas is gebaseerd op de Koptische tekst, onderdeel van de Codex Tchacos. Deze werd waarschijnlijk in het midden van de tweede eeuw samenge-steld door vroege christenen als aanvulling op de evangeli die nu het Nieuwe Testament vormen. Het toont Jezus als leraar van wijsheid en kennis die de trouwe discipel Judas Iskariot de geheimen van het koninkrijk Gods uitlegt. Judas' verraad staat hier in het licht van de gnosis, het mystieke inzicht dat het wezen van God en het wezen van de mens zijn. Tegelijkertijd keert dit evangelie zich tegen de leiders van de opkomende orthodox-chris-telijke kerk.
De Engelse vertaling was het gezamenlijke werk van Rodolphe Kasser, emeritus hoogleraar aan de letterenfaculteit van de universiteit van Gen ; Marvin Meyer, hoogleraar bijbelstudies en christelijke studies aan de Chapman-universiteit in Orange, Californi en Gregor Wurst, hoogleraar geschiedenis van het Christendom aan de christelijke-theologie-faculteit aan de universiteit van Augsburg.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 7,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 7,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis