Leerboek psychiatrie kinderen en adolescenten niet bekend

Dit is een oude druk. Het boek is vervangen door een geheel herziene versie, met online leeromgeving (ISBN 9789058982315).

Een competente arts is niet alleen medisch technisch geschoold maar heeft ook geleerd wetenschappelijk te denken, klinisch te redeneren en informatie kritisch te beoordelen. De nieuwe curricula geneeskunde, die aansluiten bij de uitgangs-punten van de CANMEDS, richten zich expliciet op het ontwikkelen van deze vaardigheden. Met dit Leerboek Psychiatrie kinderen en adolescenten wordt hierbij aangesloten. Vrijwel ieder hoofdstuk van het boek bevat casuïstiek, gevolgd door vragen die de student de gelegenheid bieden het klinisch redeneren te oefenen. De kern van het boek bestaat uit de meest voorkomende kinder- en jeugd-psychiatrische stoornissen, maar evenzoveel bladzijden van het boek behandelen andere onderwerpen waarmee de praktijk elke behandelaar van jongeren dagelijks confronteert: psychische stoornissen bij adoptiekinderen, kinderen van ouders met ernstige psychiatrische problemen, problematiek die kenmerkend is voor hoog-begaafde kinderen. Zowel het diagnostiekhoofdstuk als het deel stoornissen gaan in op specifi eke vormen van de kinderpsychiatrische praktijk, te weten de liaison- en de forensisch kinder- en jeugdpsychiatrie. Uiteraard ontbreekt een hoofdstuk over de normale ontwikkeling niet.


Omdat gespreksvaardigheden een essentieel onderdeel zijn van de opleiding, verschijnt het boek samen met een dvd-rom waarop diagnostische interviews worden gedemonstreerd met kinderen van verschillende leeftijd. Een interactief programma stelt de student in staat zelf te oefenen met het formuleren van anamnestische vragen en met verslaglegging. Ook is voor de gebruiker van boek en dvd-rom een blackboard portal beschikbaar met proeftentamenvragen en nieuwe informatie.


Het boek met dvd-rom en blackboard richt zich op studenten geneeskunde en arts-assistenten in opleiding tot psychiater, maar het biedt ook belangrijke informatie aan gedragswetenschappers, al dan niet in opleiding tot GZ-psycholoog of klinisch psycholoog, kinder- en jeugdartsen, huisartsen, B- en kinderverpleegkundigen, en maatschappelijk en forensisch werkers. Het leerboek is geschreven door een groot aantal auteurs uit Nederland en Vlaanderen, allen expert op hun deelgebied van de kinder- en jeugdpsychiatrie en -psychologie.

Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 34,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis