Het fluistervertrek ALVERDES, Paul

Paul Alverdes Het Fluitersvertrek
Oorspronkelijke titel Die Pfeiferstube
Vertaald door Corine van den Broek
Nawoord door Fons Oltheten
Ing.,80 blz., 13,90
ISBN/EAN: 978-90-8960-005-9

Bibliotheek van de Eerste Wereldoorlog deel 3


`Dit kleine verhaal is voor de helft komedie en voor de helft tragedie en is goed beschouwd een klein meesterwerk.'
Cyril Falls in War Books

Meteen na het uitbreken van de oorlog meldt Paul Alverdes zich vrijwillig aan voor de dienst. In 1915 raakt hij zwaargewond. Hij krijgt een kogel door zijn keel. Twee jaar duurt zijn herstel waarin hij heel langzaam weer leert praten. Deze hospitaalperiode is de inspiratiebron voor Het Fluitersvertrek.

De `fluiters' zijn drie Duitse soldaten en een Engelse krijgsgevangene. Ze worden alle vier behandeld aan een kogelwond aan de keel die de luchtpijp afsluit. Ze kunnen ademen door een zilveren buisje dat in de keel is geplaatst Dat veroorzaakt een fluitend geluid. Het Fluitersvertrek is het verhaal over de band die tussen deze vier mannen ontstaat. Hun gemeenschappelijke handicap bindt. Hun lijden, veroorzaakt door de oorlog, slecht barrières en geeft ruimte aan vriendschap. Zij wordt met grote tederheid, charme en humor beschreven. Alverdes verbloemt de waarheid niet maar beschrijft haar zeer fijngevoelig en met grote vaardigheid.

Cyril Falls bekroont het boekje in zijn standaardbibliografie van boeken over de Eerste Wereldoorlog met drie sterren. Slechts drie andere romans delen deze uitverkiezing. Het is dan ook vreemd dat dit boekje nog niet eerder vertaald is in het Nederlands. Dulce et Decorum geeft het graag een prominente plaats in zijn Bibliotheek van de Eerste Wereldoorlog, waardoor de Nederlandse lezer eindelijk in de gelegenheid is kennis te nemen van dit wonderbaarlijke verhaal.


Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis