Het zal je kind maar wezen + CD ASSER, Eli Onder redactie van Henk van Gelder

'Van wie is die tekst?' was in de jaren vijftig een vaste kreet in het zotte radiofeuilleton Mimoza. En het hele land wist het antwoord dat dan steevast werd gegeven: 'Van Eli Asser!' Zelfs nu wordt het hem nog weleens nageroepen op straat. Terwijl hij ook daarna talloze successen op zijn naam zette, zoals de televisieseries Citroentje Met Suiker en 't Schaep met de vijf Pooten. Ze leverden de ene hit na de andere op: 'Het zal je kind maar wezen', 'We benne op de wereld om mekaar te hellepe, nietwaar?', 'Vissen' en vele andere.

En ook de platenindustrie had veel aan hem te danken, al was het maar vanwege de door Rijk de Gooyer gezongen 'Brief uit La Courtine' en het aanstekelijke 'Hup, hup, hup' voor Het Cocktail Trio.

In het jaar dat hij tachtig wordt, komt Eli Asser opnieuw in de aandacht door een hommage van het Amsterdams Kleinkunst Festival en een landelijke theatertournee met een nieuwe versie van 't Schaep. Hoog tijd dus ook voor een ereplaats in de veelgeprezen Pluche-reeks. Uit de honderden liedteksten die Asser heeft geschreven, waaronder heel wat vergeten juweeltjes, is een verrassende selectie gemaakt door kleinkunstjournalist en biograaf Henk van Gelder. In de inleiding wordt onder meer het ware verhaal onthuld achter Assers recente oorlogstoneelstuk 'Aan de vooravond', en de lang niet rimpelloze praktijk van schrijven voor radio en televisie.

Het boek is verrijkt met een unieke bonus-cd: een speciale Mimoza-aflevering, in 1957 gemaakt door Eli Asser voor de haardenfabriek Davo en destijds alleen vastgelegd op en exclusief reclameplaatje voor klanten en winkeliers. Nog één keer kwamen alle coryfeeën bijeen om de sfeer van de radioserie weer op te roepen: Ko van Dijk als minister Hozenaar, Conny Stuart als Adèle, Wiesje Bouwmeester als juffrouw Kruivedons, Johan Kaart als Sietze Vliegen, Rijk de Gooyer als Bartels en de pas ontdekte Johnny Kraaykamp in een gastrolletje: 'Davo, ga er bij zitten... Davo, heerlijke hitte...'
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis