Een lot uit de loterij Baggerman, A. Het wel en wee van een uitgeversfamilie in de achttiende eeuw

Een Dordrechtse uitgeverij A. Blussé en zoon kwam tot bloei in de periode van grote politieke en economische turbulentie. Dit boek beschrijft de perikelen van de familie Blussé tussen 1745 en 1823, vanaf de oprichting van het bedrijf tot aan het overlijden van Pieter Blussé, die het bedrijf succesvol uitbouwde en talloze nevenactiviteiten opstartte. Zo was Blussé niet alleen uitgever en boekhandelaar, maar verwierf hij ook een postagentschap en het collectioneurschap van de nationale loterij. Deze activiteiten leidden er mede toe dat zijn kapitaal in korte tijd meer dan verdubbelde. aan de hand van haarlokken, geboortekaartjes, menu's, horoscopen, doktersrekeningen en liefdesbrieven uit het familiearchief van de Blussé's schetst Arianne Baggerman een uitermate levendig beeld van de achttiende eeuwse samenleving.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis