Sancta anorexia BELL, Rudolph M. & FAGEL, Roland Vrouwelijke wegen naar heiligheid : Italië 1200-1800

Bij onderzoek in Italiaanse archieven deed Rudolph Bell een opzienbarende ontdekking: het gedrag van beroemde heiligen als Catharina van Siena en Clara van Assisi bleek treffende overeenkomsten te vertonen met dat van twintigste-eeuwse meisjes en vrouwen die aan anorexia nervosa lijden. Bijna de helft van de officieel erkende vrouwelijke heiligen bleek de symptomen van deze aandoening te vertonen. Op grond van brieven, dagboeken, autobiografieën en inquisitierapporten wist Bell door te dringen in de belevingswereld van deze vrouwen, die uit diep religieuze overtuiging de absolute heerschappij over hun eigen lichaam opeisten en vaak in conflict kwamen met ouders, echtgenoten en kerkelijke autoriteiten. Aan de hand van hun aangrijpende levensverhalen geeft Bell een adembenemend cultuurhistorisch overzicht van de veranderingen in de positie van de vrouw en de specifiek vrouwelijke wegen naar heiligheid.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis