Einstein BERGIA, Silvio Kwanten en relativiteit : revolutie in de natuurkunde

Kwanten en relativiteit: revolutie in de natuurkunde Deel 2 in de serie Wetenschappelijke Biografie Iedereen kent Albert Einstein (1879-1955). Hij staat niet voor niets in de top drie van grootste geleerden aller tijden. Zijn vondst, E = mc2, is de meest geciteerde formule uit de natuurwetenschap. Maar lang niet iedereen weet wat die formule precies betekent, laat staan hoe Einstein ertoe kwam. In dit deel van de serie Wetenschappelijke Biografie beschrijft de auteur het karakter en de wetenschappelijke loopbaan van een genie. Het levensverhaal van Einstein vormt tegelijkertijd een geschiedenis van de natuurkunde van de eerste helft van de vorige eeuw. Einsteins leven in jaartallen 1879 Albert Einstein wordt op 14 maart in Ulm geboren.  1902 Hij trouwt met Mileva Mariè en verkrijgt het Zwitserse staatsburgerschap. Bovendien krijgt hij een vaste aanstelling bij het Patentamt in Bern.  1905 Einstein publiceert zijn artikelen over de lichtkwanta, de Brownse beweging, de speciale relativiteit en de traagheid van energie.  1907 Einstein verklaart de formule E = mc2 en formuleert de grondslagen van de algemene relativiteitstheorie en van de theorie van de soortelijke warmte.  1914 Einstein wordt benoemd tot directeur van de natuurkundeafdeling van het Kaiser Wilhelm Instituut in Berlijn. Zijn huwelijk met Mileva is inmiddels ernstig ontwricht.  1915 Definitieve formulering van de algemene relativiteitstheorie.  1919 Einstein treedt opnieuw in het huwelijk. Arthur Eddingtons onderzoek bevestigt het effect van de afwijking van lichtstralen door de zon. Einstein wordt wereldberoemd.  1921 Nobelprijs voor natuurkunde.  1927 Begin van de dialoog tussen Einstein en Bohr over de kwantummechanica, die tot 1930 zal duren.  1933 Emigratie naar de Verenigde Staten.  1939 Brief aan president F.D. Roosevelt waarin deze wordt opgeroepen het onderzoek naar kernreacties financieel en politiek te ondersteunen.  1955 Einstein overlijdt op 18 april.   Door: Silvio Bergia
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis