Grijsgedraaid + CD Blokhuis, L. liedjes en lijstjes uit de popgeschiedenis

LEO BLOKHUIS is muziekproducer van het radioprogramma For the Record. Daarnaast schrijft hij voor onder andere Revolver en Mojo Music Magazine. Met Matthijs van Nieuwkerk presenteerde hij de Popquiz a gogo en de Top 2000 a gogo. Samen maakten zij het Klein Cultureel Woordenboek van de popmuziek, waarover de pers schreef: ‘Een fijn, handzaam naslagwerk.’ -TROUW ‘Een alleraadigst en zeer leesbaar boek, dat uitblinkt in een heldere en beknopte stijl.’-Oor Wist u dat Mariah Careys wereldhit ‘Without You’ (‘I can’t live’) oorspronkelijk werd opgenomen door de veelbelovende band Badfinger-ooit ontdekt door The Beatles, maar roemloos ten onder gegaan? En wist u dat Crosby, Stills & Nash een prachtige cover hebben gemaakt van de Beatles-evergeen ‘Blackbird’ - en dat dat nummer zelf voortkwam uit een door Paul McCartney foutief nagespeeld stukje Bach? En wist u dat The Rolling Stones alle rechten opeisten van de hit ‘Bittersweet Symphony’ van The Verve, omdat dat nummer ge zou zijn op ‘The Last Time’ - terwijl dat nummer zelf een schaamteloze kopie is van een Amerikaans volksdeuntje? In Grijsgedraaid duikt Leo Blokhuis in de annalen van de popmuziek en vertelt hij de verhalen ter de liedjes die wij kennen - zoals hij dat doet in de uitzendingen van de Top 2000 agogo en de Popquiz a gogo. Daarnaast bevat het boek een groot aantal lijstjes - van de beste power ballads tot de mooiste blueklassiekers. Het resultaat is een verzameling aanstekelijke verhalen die voort durend verleiden tot een duik in de eigen platenkast. De bijbehorende cd bevat de mooiste, bijzonderste of zeldzaamste versies van de bekende nummers die in het boek aan de orde komen.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Let op: CD ontbreekt!

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis