De zeven reizen van de Jonge Lieve Bonke, H. Biografie van een VOC-schip, 1760-1781

De geschiedenis van de VOC, de grootste handelsonderneming van haar tijd, is spectaculair: muiterijen, schipbreuken, militaire expedities, diplomatieke huzarenstukjes. Maar de geschiedenis van de VOC is ook gebouwd op routine en regelmaat. Elk jaar waren er tientallen retourschepen in de vaart langs het 'karrenpad' tussen Europa en Oost-Indië. De reis ging wel eens mis, door schipbreuk, kaping of oorlogen. Toch ging het in 95 procent van de gevallen goed: lading en bemanning bleven behouden; de schepen brachten het verhoopte rendement en doorliepen hun beoogde levenscyclus. Dr. Hans Bonke, archeoloog en historicus, schreef de geschiedenis van één zo'n retourschip, de Jonge Lieve: de bouw in 1760, de uitrusting, de bemanning, de zeven reizen (naar Kanton, Ceylon en Batavia), de ladingen, de oplegging in 1781. Zo geeft hij een compleet beeld van de dagelijkse gang van zaken binnen de VOC en op een VOC-schip.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis