Luigi Boccherini 1743-1805 BOSSUYT, Ignace

[1e druk]. Met literatuurlijst en index. Schets van leven en werk van de Italiaanse componist Luigi Boccherini (1743-1805) en de betekenis van zijn werk. Het is overzichtelijk, in chronologische volgorde. Boccherini staat bekend als een minder belangrijk componist van een paar populaire salonachtige deuntjes. Hij heeft echter een groot oeuvre nagelaten, alleen al 121 strijkkwartetten. Hij wordt vergeleken met zijn tijdgenoot, Haydn, die in een vergelijkbare stijl schreef. De auteur,hij is een Leuvense hoogleraar in de musicologie, breekt een lans voor de melodieuze, meer spontane stijl van Boccherini. Het meest 'spannende' hoofdstuk is een hypothese over de identiteit van monsieur Boulogne, die mogelijk werken van Boccherini onder zijn hoede had die waarschijnlijk tijdens de Franse revolutie verloren zijn gegaan. Wellicht wordt de componist uit het stof gehaald ter gelegenheid van de herdenking van zijn sterfjaar in 2005. Goed exemplaar. Trefw.: // klassieke muziek / 18e eeuw / componisten
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 5,00
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis