Amsterdam Zuidoost BRUIJNE, D. & HOOGSTRATEN, D. van & KWEKKEBOOM, W. centrumgebied Zuidoost en stedelijke vernieuwing Bijlmermeer 1992-2010

Centrumgebied Zuidoost en stedelijke vernieuwing Bijlmermeer 1992-2010in samenwerking met de dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam.

In het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost is al zo'n 10 jaar een ingrijpend herstructureringsproces aan de gang. Het stadsdeel wordt gekenmerkt door een fascinerende tweedeling: de meest multiculturele woonwijk van Nederland naast één van de belangrijkste economische centra van Amsterdam.De beroemde woonwijk Bijlmermeer ondergaat een zeer ingrijpende gedaanteverandering. Behalve sociaal-economische vernieuwing en vernieuwing van het beheer vindt er ook op grote schaal ruimtelijke vernieuwing plaats. In het hele gebied verrijzen nieuwe woonbuurten. Rond 2010 is dat klaar, dan is onder andere ruim de helft van de 12.500 hoogbouwwoningen vervangen door nieuwbouw.

Tegelijkertijd is het Centrum-gebied Zuidoost volop in ontwikkeling. Dit gebied zal voor de noordvleugel van de Randstad een belangrijke plek worden. Behalve naar verwachting zo'n 15.000 banen biedt het ook de grootste bioscoop van de regio, het grootste overdekte woonwinkelcentrum van Europa, een multifunctioneel stadion en een 'entertainment center'. De Arena Boulevard is de voetgangerspromenade die, 70 meter breed en ruim 600 meter lang, de fysieke verbinding zal maken tussen deze onderdelen van Zuidoost.

'Amsterdam ZO' behandelt de bovenstaande processen van binnenuit en schetst daarnaast de omstandigheden waaronder Zuidoost en de Bijlmermeer ooit zijn aangelegd.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,94
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis