Het Rode Continent Cees Zoon

Is links aan een wederopstanding begonnen? Het lijkt erop wanneer je naar het huidige latijns Amerika kijkt. Het continent dat ooit berucht was vanwege zijn militaire dictaturen wordt sinds een paar jaar vrijwel geheel gedomineerd door linkse regeringen, die bovendien niet door revoluties of guerrillaoorlogen maar via keurige democratische verkiezingen aan de macht zijn gekomen. Op slechts een enkele uitzondering na staan de landen van het continent onder leiding van presidenten die het socialisme als hun politieke leidraad hebben. Zij hebben niet alleen gemeen dat zij zich verzetten tegen het neo-liberalisme maar ze behoren ook allen tot bevolkings-groepen die tot dusver altijd uitgesloten waren van de macht: een voormalige metaalarbeider en vakbondsman in Brazilie, een indiaanse cocaboer in het altijd door de blanke minderheid geregeerde Bolivia, of een niet-Katholieke vrouw in het machistische Chili.In HET RODE CONTINENT beschrijft Cees Zoon helder en gedreven de opkomst van deze nieuwe leiders van Latijns Amerika.Cees Zoon is correspondent van de volkskrant in Latijns Amerika. Hij is hispanist met als specialisatie de literatuur en geschiedenis van Latijns Amerika. Eerder werkte hij onder meer als correspondent in Spanje en in Midden-Europa. Andere boeken van zijn hand zijn: Het laatste bal van de vampier. Roemenie en de erfenis van Ceausescu, De lokroep van Mexico, Een passie voor praag en Zonen van Noach - Basken op zoek naar een verzonnen land.
Let op, dit is een ebook!
Voorraad:
Ebook
Verkrijgbaar in
Online
Prijs:
€ 9,99
Voorraad:
Levertijd:

Direct te downloaden

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis