Lamarck CORSI, P. Sprongen in de evolutie

Lamarck
Sprongen in de evolutie

Jean-Baptiste de Lamarck is vooral bekend door zijn theorie van de sprongsgewijze transformatie van de levensvormen: het lamarckisme. Hij ging ervan uit dat organismen aangeleerde of verworven eigenschappen konden overdragen aan hun nakomelingen.

Tijdens zijn leven kreeg Lamarck maar weinig erkenning. Zijn evolutietheorie werd scherp bekritiseerd en belachelijk gemaakt door onder anderen Georges Cuvier. Toch heeft zijn visie een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van Darwins evolutietheorie.

Hij was bij uitstek een systematische denker, ervan overtuigt dat hij in strikt natuurkundige termen alle op aarde waarneembare verschijnselen kon verklaren, van de chemische verbindingen tot de vorming van de continenten, van het ontstaan van het leven tot de vorming van religies.

Het werk van Lamarck is lange tijd niet serieus onderzocht. In dit boek komen juist de minder bestudeerde, soms volledig genegeerde aspecten van zijn denken aan bod, tegen de achtergrond van een politiek stormachtige periode zoals de Franse Revolutie.

Pietro Corsi (1948) is hoogleraar geschiedenis van de wetenschap aan de universiteit van Oxford.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis