Wat als ? Cowley vooraanstaande historica herschrijven de wereldgeschiedenis

Vooraanstaande historici herschrijven de wereldgeschiedenis Met een inleiding van Maarten van Rossem
In deze fascinerende verzameling essays begeven de beste militaire historici van het moment zich op het gladde ijs van de alternatieve geschiedschrijving. Zou de wereld zoals wij hem kennen wel hebben bestaan als de jonge soldaat Adolf Hitler tijdens de Eerste Wereldoorlog was gesneuveld? En als Napoleon in 1815 had gezegevierd bij Waterloo? Wat als Columbus in India was aangekomen, of als Pizarro nooit de aardappel had ontdekt? En wat als D-day zou zijn mislukt?
De balans tussen het feitelijke en het speculatieve varieert tussen de verschillende essays, maar het resultaat stemt steeds tot nadenken. Alle auteurs zijn het erover eens: serieuze speculatie over cruciale gebeurtenissen in de webterse geschiedenis - Pontius Pilatus roept bijvoorbeeld niet op tot de kruisiging van Jezus Christus; paus Pius XII verklaart zich tegenstander van de Holocaust - kan leiden tot verbazingwekkende, maar zeer plausibele uitkomsten.
Wat als? laat zien dat de geschiedenis een mix is van actie, reactie en toeval. Een milliseconde kan eeuwen b vloeden, het verloop van een oorlog wordt soms bepaald dooe kogel.
‘Het boek van het jaar voor elke liefhebber van geschiedschrijving.’ KIRKUS REVIEWS
‘De alternatieve geschiedenis, of de “wat als” geschiedenis kan, als het plausible en vol verbeelding is gedaan, zowel vermakelijk als instructief zijn… Dat is duidelijk het geval bij dit boek.’ THE WASHINGTON TIMES
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis