De zin van het duister COX, M. een bekentenis

1854. Londen. Een man met rood haar is nietsvermoedend op weg naar een filantropische bijeenkomst in Exeter Hall. Hij wordt op straat neergestoken, ogenschijnlijk zonder reden. Aan het woord is de briljante maar cynische Edward Glyver, een expert op het gebied van de alchemie. Glyver groeide op in armoede aan de kust van Dorset, waar hij zijn leven lang met hard werken het hoofd boven water heeft moeten houden. Na de dood van zijn moeder komt hij erachter dat hij niet haar zoon is, maar die van een van s lands meest fortuinlijke aristocraten. Koste wat kost zal hij het erfdeel waarop hij recht meent te hebben opeisen en zijn aartsrivaal Phoebus Rainsford Daunt uit de weg ruimen. Maar niets is wat het lijkt. Buiten Glyver om blijkt een andere macht even vastberaden en geniaal de gebeurtenissen te manipuleren. De zin van het duister is een buitengewone mengeling van misdaad en historische fictie, een dickensiaans debuut over list en bedrog, over liefde en de strijd om familiekapitaal in Victoriaans Engeland. Michael Cox heeft een razendsnelle, geslepen historische thriller geschreven die je vanaf de eerste bladzijde meesleurt naar het verlossende moment: de dramatische confrontatie tussen Glyver en Daunt en de tragische ontknoping die daarop volgt.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis