De Sinterklaas razzia van 1944 D. Verkijk

In de nacht van vijf op zes december 1944 werden Haarlem en omgeving door de Duitsers hermetisch van de buitenwereld afgesloten en begon de jacht op mannen tussen de 17 en 40 jaar: de Sinterklaasrazzia. Omstreeks 1300 Kennemerlanders werden opgepikt en naar werkkampen in Rees en Bienen gestuurd, twee plaatsjes vlak over de grens in de buurt van Emmerich. Dick Verkijk, wiens vader bij die razzia werd opgepikt maar die Rees wel overleefde, heeft de lotgevallen van de Kennemerlanders van minuut tot minuut beschreven aan de hand van een honderdtal interviews en op basis van unieke documenten uit openbare en particuliere archieven. Zijn boek beschrijft niet alleen de weinig bekende afschuwelijke toestanden in die kampen, maar ook de grootscheepse, grotendeels illegale hulp van Achterhoekers en "goede" Duitsers waardoor honderden levens werden gered - in zijn ogen de grootste reddingsoperatie uit de bezettingstijd.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 24,95
Voorraad:
Levertijd:

Afwijkende levertijd: 5 tot 7 Dagen.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis