De Gebroeders DERKSEN, Guido Willy en Rene van de Kerkhof, een dubbele voetbalgeschiedenis

De gebroeders Van de Kerkhof over hun succesvolle en turbulente voetbalcarrière. De FIFA presenteert in 2004 'The One Hundred': niemand minder dan Pelé koos de honderd grootste spelers aller tijden. Op deze exclusieve lijst staan René en Willy van de Kerkhof, twee eenvoudige jongens uit Helmond. Wie het over 'de gebroeders' heeft, heeft het over Willy en René. De loopbaan van de tweeling is een allegorie voor het Nederlandse voetbal. In de knusse jaren vijftig werd op pleintjes en veldjes de kiem gelegd voor de hoogtijdagen van het Nederlandse voetbal - én van de gebroeders. In de swinging sixties puberde het Nederlandse voetbal - net als de gebroeders. In de jaren zeventig werd het Nederlandse voetbal volwassen - net als de gebroeders. Vier Europacups en twee UEFA-bekers kwamen in de Nederlandse prijzenkasten terecht. Tweemaal greep Oranje nét naast de wereldtitel. De gebroeders waren erbij. Begin jaren tachtig, de nadagen van de gebroeders, raakte het Nederlandse voetbal in het slop. Eindtoernooien werden gemist, Europese successen bleven uit. René koos voor buitenlandse avonturen, Willy sleepte in zijn laatste seizoen bij PSV nog een Europacup uit het vuur.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis