Het leven van Anselm Grun DERWAHL, F

De uitstraling van Anselm Grün en het wereldwijde succes van zijn boeken maken nieuwsgierig. Wie is deze man eigenlijk?

Dat Anselm Grün monnik is en woont in de benedictijnenabdij Münsterschwarzach weten veel mensen. Dat hij benedictijnse spiritualiteit combineert met inzichten uit de psychologie en filosofie spreekt velen aan. Maar wat is zijn achtergrond, zijn geschiedenis?

Freddy Derwahl schetst Grün als de vrome, hardwerkende man die hij is, trouw aan zijn kerk en roeping. Maar zijn twijfels als jonge monnik en gevoelens van verliefdheid komen ook aan bod. Zijn ontwikkeling wordt geplaatst in zijn familiegeschiedenis, de cultuur (de jaren zestig) en de theologie van zijn tijd. Met name het Tweede Vaticaans Concilie speelt hierin een belangrijke rol.

Het boek begint en eindigt met impressies van het dagelijkse kloosterleven van Grün. Naast de tekst bevat ‘Het leven van Anselm Grün’ 32 pagina’s met kleurenfoto’s.

Freddy Derwahl is journalist voor onder andere ‘Frankfurter Allgemeine ‘en ‘Der Zeit’. Hij heeft veel boeken op zijn naam, waaronder het dubbelportret van paus Benedictus en Hans Küng. Hij schrijft goed en vlot, in een impressionistische, beeldende en persoonlijke stijl.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 12,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis