Terugblik DOUGLAS, Norman & CO, Joyce een autobiografie in visitekaartjes

Privé-domein Nr. 102

Norman Douglas (1868-1952) was het schoolvoorbeeld van de Britse aristocratische levensgenieter die zich in eigen land niet thuisvoelde en het grootste deel van zijn leven in Italië doorbracht. Hij was de zoon van een Schotse vader- en een Oostenrijkse moeder en groeide op in Voralberg.

Al jong genoot hij een aanzienlijke reputatie als aankomend geleerde, bohemien en diplomaat in St. Petersburg. Vanwege een schandaal (verhouding met een getrouwde vrouw) moest hij Rusland hals over kop verlaten, zoals hij later uit Engeland moest vluchten (verhoudingen met mannen) en ten slotte bijna geen Europees land meer in kwam (verhoudingen met jonge jongens en meisjes). Omringd door talloze vrienden woonde hij jarenlang op Capri.

Intussen bouwde hij een grote reputatie op als schrijver van onder meer reisboeken en de roman South Wind. Tot het eind van zijn leven zou hij beroemd en berucht blijven vanwege zijn intolerantie, zijn vriendelijkheid, zijn volstrekte eigenzinnigheid.

Terugblik is een van de meest originele autobiografieën uit de Engelse literatuur. Aan de hand van een kom vol decennia lang bewaarde visitekaartjes beschrijft Douglas de mensen die een rol in zijn leven hebben gespeeld en daarmee zijn eigen leven. Deze methode geeft hem ook de gelegenheid tot typische staaltjes van Douglas-venijn: bij sommige kaartjes zet hij slechts een vraagteken.

*Buitengewoon intelligent en levendig, gewijd aan het meest zinnige van alle doelen: een vitaal en vrolijk bestaan. - Richard Aldington

* Levendig, wijs en geestig, dit boek doet de mensheid eer aan. - E. M. Forster
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 39,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

wat beduimeld

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis