Beroep : meesterspion DROGE, P. Het geheime leven van Prins Bernhard

Aan prins Bernhard zijn al enkele biografiën gewijd: ze lopen uiteen van hagiografisch (Alden Hatch) tot overspannen kritisch (Wim Klinkenberg). Zijn naam is voor velen synoniem met de Lockheed-affaire en talloze buitenechtelijke affaires, maar niet eerder verscheen een gedegen studie naar een andere ‘liefde’ van prins Bernhard: de geheime diensten. Vanaf zijn vroege jeugd flirtte hij met de nazi’s (Dröge vond Bernhard’s naam in de administratie van de ‘Sturm’) en hun geheime dienst Reichssicherheits-hauptammt (AMT), maar net op het moment dat hij waardevol werd voor de Duitsers trouwde hij met prinses Juliana – en verbrak de contacten. In Britse ballingschap werkte hij voor de Engelse inlichtingendiensten M15 en M16. Daarnaast is hij grondlegger van de na-oorlogse Nederlandse inlichtingendienst, toen nog BNV geheten. Na de oorlog manifesteert Bernhard zich als rabiaat anti-communist en werkt hij samen met de CIA.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis