Gedwongen tot weerbaarheid Ephimenco, S. islamkronieken

Sinds 11 september 2001 volgt Sylvain Ephimenco met een uiterst kritische blik de explosieve ontwikkelingen van onze tijd. Deze gebundelde columns lezen als een dagboek over de opkomst van het moslimfundamentalisme en diens poging de islam in gijzeling te nemen. Met een scherpe polemische toon gaat de auteur de confrontatie aan met orthodoxe denkbeelden, religieuze taboes en cultuurrelativisme. Hij verzet zich tegen de gedachte dat de islam niet aan een kritische analyse onderworpen mag worden, en tegen het idee van Geert Mak dat de samenleving gedoemd is tot kwetsbaarheid. Daartegenover stelt Ephimenco het motto: gedwongen tot weerbaarheid. Deze soms harde maar altijd consistente kronieken over de islam, van 11/9 tot de moord op Theo van Gogh, geven een uitstekend beeld van onze getroebleerde tijd en zetten aan tot verdere discussie.Afshin Ellian schrijft in zijn voorwoord: 'Ephimenco is een degelijke denker en commentator. Waar velen niet verder komen dan het constateren van de simpele waarneembare oorzaken, verrast hij ons met een dieperliggende analyse. Deze columns zijn alleen al van belang om ons geheugen op te frissen.'Trefwoorden:// Islam / Religie / fundamentalisme
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,45
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis