'Welkom Amerika, in jullie graf!' ERDBRINK, T. & ROELANTS, C. Irak achter de schermen

'Welkom Amerika, in jullie graf!' was niet de graffititekst die het Amerikaanse leger verwachtte aan te treffen in Irak. De Irakenzen stonden niet klaar met bloemen om bevrijders te verwelkomen, maar kalkten de muren vol met leuzen gericht tegen bezetters. En dat was nog maar het begin.
Vier jaae na de inval in Irak is er niets meer over van de Amerikaanse droom om een democratisch baken in het Midden-Oosten te stichten. In Irak telt men nu dagelijks de doden in een eindeloze burgeroorlog.
NRC HANDELSBLAD-correspondent Thomas Erdbrink (1976) en -redacteur Carolien Roelants (1948) geven in 'WELKOM AMERIKA, IN JULLIE GRAF!' een beeld van de verloedering van Irak van v r de Amerikaanse inval tot de executie van Saddam Hussein. Met reportages vanuit Irak en analyses laten zij per jaar zien hoe Irak in een spiraal van geweld is terechtgekomen, met alle gevolgen van dien. Bijvoorbeeld voor mensen als sjeik Al-Obeidi, die de ontvoerder van zijn eigen zoon in gijzeling nam. Of voor de keurige dokter Hadi, die vluchteling werd in eigen land. Maar ook voor de 'winnaars' in Irak. De nieuwe Iraakse politici. De sji'iet Muqtada al-Sadr. En, uiteindelijk, Saddam Hussein, die op een wrange manier wellicht toch van de Amerikanen heeft gewonnen.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,50
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis