De groot-inquisiteur F.M. Dostojevski Christus door de kerk verworpen

Reeks: Maatstaf

Het verhaal van De groot-inquisiteur, dat in de roman De gebroeders Karamazov verteld wordt door de broer Ivan, is misschien wel het beroemdste gedeelte uit het hele oeuvre van de grote Russische Romanschrijver F.M. Dostojevski. In dat verhaal, dat zich in de 16e eeuw afspeelt, is grotendeels De groot-inquisiteur aan het woord, die aan de herverschenen en gevangengenomen Christus een eigen fel commentaar geeft op de drie verzoekingen van Christus in de woestijn. Dat commentaar is tegelijk een soort geschiedfilosofische verhandeling over de hele westerse cultuurgeschiedenis. Zo goed als er vele interpretaties van de roman zijn, zo zijn er ook vele interpretaties van dit verhaal. Is Ivan het zelf met het commentaar van De groot-inquisiteur eens? In hoeverre vertolkt Ivan de opvattingen van Dostojevski zelf? En in hoeverre kunnen wij vandaag nog iets beginnen met die originele, maar ook merkwaardige kijk op de westerse cultuurgeschiedenis? Willem J. Ouweneel, die dit verhaal becommentarieerd en geannoteerd heeft, denkt er het zijne van.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 24,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis