De lachende Jezus FREKE, T. & GANDY, P. leugens in de religie en gnostische wijsheden

Wat betekent het als het Oude Testament fictie blijkt te zijn of als Jezus en Mohammed nooit hebben bestaan? Wat als de Bijbel en de Koran propagandageschriften blijken te zijn, geschreven in opdracht van Talibanachtige groeperingen die hiermee hun religieuze gewelddadigheden rechtvaardigen?

Timothy Freke en Peter Gandy, auteurs van het eerder bij Uitgeverij Synthese verschenen boek "De mysterieuze Jezus" komen in dit boek met verstrekkende beschuldigingen en of conclusies over het joods, christelijk en islamitisch fundamentalisme en een gepassioneerde her-interpretering van de gnostische spiritualiteit.

Volgens Freke en Gandy zijn de door religie gevoede daden van geweld, zoals de 9/11-aanval, niet van deze tijd; het is de voortzetting van de lange en bloedige geschiedenis van wreedheden veroorzaakt door het verkeerd interpreteren van bizarre oude boeken die nu eenmaal beschouwd worden als "Het woord van God". De tijd is gekomen deze religieuze intolerantie te beëindigenen en ons bewust te worden van de eenheid door de herontdekking van de gnostische weg tot transformatie van ons zelf en de wereld.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis