Het Calvinistisch Nederland G.J. Schutte mythe en werkelijkheid

Het wetenschappelijk werk van Gerrit Schutte, hoogleraar in de geschiedenis van het Nederlandse protestantisme aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, concentreert zich met name op de maatschappelijke en culturele vormgeving van het calvinisme in Nederland en de koloniën van de zeventiende tot en met de twintigste eeuw. In de loop der jaren heeft Schutte een aantal informatieve en vernieuwende overzichtsartikelen gepubliceerd, waarin hij bepaalde naar zijn mening scheefgegroeide visies op het nationale religieuze verleden heeft trachten te weerleggen. Door zijn benadering heeft Schutte tevens een interessant en waardevol perspectief op de Nederlandse cultuur in het algemeen weten te bieden. In Het Calvinistisch Nederland, Schutte aangeboden ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag, zijn enkele belangrijke bijdragen van zijn eigen hand gebundeld. Inhoud: Het calvinistisch Nederland Bij het schemerlicht van hun tijd. Zeventiende-eeuwse gereformeerden en de slavenhandel De Gereformeerde kerk onder de Verenigde Oostindische Compagnie Patriotten, Prinsgezinden, Gereformeerden. Over calvinisme en revolutie in de achttiende eeuw De Afscheiding van 1834 De ere Gods en de moderne staat Het antwoord van de Anti-Revolutionaire Partij op de secularisatie en de democratisering van Nederland: antithese, soevereiniteit in eigen kring en gemene gratie Abraham Kuyper - vormer van een volksdeel Arbeid die geen brood geeft en de ziel verstikt in smook. Achtergronden en voorgeschiedenis van het christelijk-sociaal congres van 1891 Internationale contacten en invloeden Mythe en werkelijkheid Annotatie Personenregister
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 29,00
Voorraad:
Levertijd:

Bezorgtijd: 1 tot 2 Dagen.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis