De spiegel van het paradijs GALDIKAS, Biruté M.F. & OUT, Peter mijn jaren bij de orang-oetans van Borneo

Een verslag van 25 jaar onderzoek van de orang-oetans van Borneo. In 1971 werd het gedrag van deze mysterieuze, rode mensapen het onderwerp voor de oorspronkelijk Canadese, nu Indonesische antropologe Biruté Galdikas. Haar langlopende studie is vergelijkbaar met die door Jane Goodall bij chimpansees en Dian Fossey bij gorilla's werden uitgevoerd. In dit lijvige boek doet Galdikas vooral verslag van de eerste 15 jaar van onderzoek, van het eerste moeizame contact met de dieren tot het van dichtbij kunnen volgen van intieme gebeurtenissen in hun leven. Galdikas geeft haar bevindingen over deze hoogst intelligente, eenzelvige mensaap vooral weer aan de hand van de levens van dieren die ze nu een kwart eeuw volgt. Daarnaast besteedt ze veel aandacht aan haar persoonlijke belevenissen; b.v. de scheiding van haar toenmalige man die haar jarenlang steunde. Dit levet interessante kijkjes achter de schermen op. Een ander belangrijk onderdeel vormt de beschrijving van het weer terugzetten in de natuur van jonge orang-oetans die als huisdier in beslag werden genomen. Galdikas geeft een mooi overzicht van de leefwijze van deze mensapen en de bedreigingen waaraan zij blootstaan. Met zwart-witte foto's.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis