Gevangenen GOLDBERG, Jeffrey een moslim en een jood overbruggen de kloof in het Midden-Oosten

De Amerikaans-joodse Jeffrey Goldberg verhuisde in zijn studententijd naar Isra waar hij zich bij het leger meldde. Hij werd als militaire politieman naar Ketziot gestuurd, de grootste gevangenis in het Midden-Oosten, waar zesduizend Arbieren gevangen warden gehouden: de bloem van de intifada. De jonge Goldberg realiseerde zich dat hij een unieke kans had om meer van het te weten te komen en begon een serie gesprekken met Rafiq, een van de PLO-leiders in Ketziot. GEVANGENEN is verslag van de bijzondere dialog tussen beide mannen in de gevangenis in de woestijn-de we derzijdse beschuldigingen, redeneringen, angsten, vooroordelen en de hop die ieder van het drijft. De discussie verdiept zich wanneer Goldbert terugkeert naar Washington, waar Rafiq toevallig als student belandt. Terwijl het politieke landschap in het Midden-Oosten steeds verder verhardt, is het de wederzijdse bereidheid om de religiueze, culturele en politieke verschillen onder ogen te zien die de mogelijkheid schept voor wat beide mannen ten slotte ervaren als een echte, hoewel altijd gespannen vriendschap.
Jeffrey Goldberg was Midden-Oosten-correspondent voor The New Yorker en is tegenwoordig correspondent in Washington. Hij kreeg de National Magazine Award voor zijn artikelen over Hezbollah. Hij publiceerd tevens in The New York Times Magazine, The Jerusalem Post en The Forward.
Dit verhaal van een Amerikaanse jood over zijn vriendschap met een Palestijn neemt ons mee naar de kern van het grote dilemma van joden en Arabieren in het Heilige Land: kunnen bewakers en bewaakten ooit de gevangenis opheffen die hen beiden omringt? - JACK MILES, AUTEUR VAN GOD. EEN BIOGRAFIE
'Wat een sterk boek: ontroerend, slim, kopping en eerlijk. Leder met zulke ervaringen zou ere en goed boek over kunnen schrijven,maar in de handen van zo'n begaafde schrijver als Goldberg wordt het m : een groots boek.'- MARK BOWDEN, AUTEUR VAN BLACK HAWK DOWN
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 14,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis