De man die onzichtbaar wilde blijven GROOT, A. & LIBBENGA, J. De jacht op meester-witwasser Robert Jan Doorn

Geruchtmakende biografie over de 'grootste witwasser ter wereld', 's lands eerste echte bankier van de onderwereld
In de jaren tachtig probeerde hij samen met anderen een belastingparadijs op de Nieuwe Hebriden te creëren. De staatsgreep die daarmee samenhing werd wereldnieuws. Het Amerikaanse zakenblad Forbes noemde hem eind jaren tachtig 'de grootste witwasser ter wereld'. Sindsdien is Robert Jan Doorn een van Nederlands meest omstreden zakenmannen. Dertig jaar lang dook zijn naam met grote regelmaat op in verband met fraudeaffaires van ongekende omvang: het opmerkelijke monopolyspel rond een van de grootste onroerendgoedportefeuilles van Nederland, zwartgeldrekeningen van de Amerikaanse maffia in Zwitserland, de verbeten jacht op een verborgen nazischat nabij Praag, enorme aandelenzwendels in de Verenigde Staten, Canada en Engeland en zijn escapades in het Liberia van dictator Charles Taylor.
Toch wist de 'Sluwe Vos van 's-Graveland' zich al die jaren in de schaduw van het grootkapitaal te verschuilen, al liep een poging om een heuse zeppelin te bouwen eind jaren negentig stuk op zijn omstreden reputatie. Justitie maakt al jaren jacht op hem, maar ging pas najaar 2006 tot strafvervolging over, na een mogelijke miljoenenzwendel met vervalste huurcontracten.
De man die onzichtbaar Wilde blijven schetst de unieke leefwereld van Robert Jan Doorn, zijn uitgestrekte landgoed, zijn honderden schimmige vennootschappen tot in de verste uithoeken van de wereld en zijn spilfunctie in een wijdvertakt netwerk tussen boven- en onderwereld.
Freelancejournalist Arnoud Groot schreef over fraude en witteboordencriminaliteit voor onder andere Financiële Telegraaf, Quote, HP/De Tijd en Nieuwe Revu.
Jan Libbenga publiceerde diverse researchverhalen over het bedrijfsleven voor onder meer Emerce, NRC Handelsblad, Elsevier Magazine en Management Team.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 10,90
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Een gedegen onderzoek naar de activiteiten en de persoon van Robert Jan Doorn (geboren in 1946) die de naam van meester-witwasser heeft. Maar die kwalificatie doet hem tekort: meester-fantast, zwendelaar, onroerend goed-fraudeur, oplichter, zo kan men doorgaan. Dat hebben de schrijvers gedaan. Trefw:// misdaad / criminologie / fraude / waargebeurd /

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis