Een fantast schrijft geschiedenis Gruter, R. De affaires rond Friedrich Weinreb

Eind jaren zestig barstte een discussie los over het oorlogsverleden van de controversiële Nederlandse econoom van Oost-Europese afkomst, Friedrich Weinreb (1910- 1988). Weinreb was na de oorlog veroordeeld wegens oplichting en verraad van joodse lotgenoten, maar bestreed dit vonnis in zijn in 1969 gepubliceerde driedelige memoires Collaboratie en Verzet. Hij kreeg steun van de historicus Jacques Presser, van Renate Rubinstein, Aad Nuis en vele anderen. De schrijvers W.F. Hermans en Henriëtte Boas ontpopten zich als felle opponenten. In 1976 werd hun mening dat Weinreb zich een getalenteerd Fantast had betoond, bevestigd door het Weinreb-rapport dat na zes jaar intensief onderzoek door het RJOD werd uitgebracht.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 14,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

uitg. 1997

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis