De koning is dood HANKEN, C. Een hofdame in de revolutie

CAROLINE HANKEN (Montreal, 1956) groeide op in de vs. Ze bezocht de Nederlandse Film en Televisie Academie en studeerde culturele antropologie in Amsterdam. Haar proefschrift, Gekust door de koning, over de koninklijke ma esses aan het Franse hof, verscheen in 1996. Ze schreef daarna Sebalds reizen. Haar boeken zijn in verschillende landen in vertaling verschenen.
Lucy is sinds kort hofdame in het paleis van Versailles. Ze verbaast zich over de onhandige koning Lodewijk XVI en de oude, versleten tradities aan het hof. Zoals velen in het land droomt ze van een nieuw Frankrijk. Ze beleeft van nabij de bestorming van de Bastille, de besetting van Versailles en de vlucht van de koning naar Varennes. Ze leeft een tijdlang tussen hoop en vrees, tot op 21 januari 1793 gejuich op de place de la R lution opklinkt: 'De koning is dood!' Lucy moet met haar man en twee jonge kinderen onderduiken. In een uiterste poging haar familie te redden begint ze aan een levensgevaarlijke vlucht naar Amerika. Dit waargebeurde verhaal is afkomstig uit de memoires van de markiezin de La Tour du Pin (1770-1853). Caroline Hanken schetst in korte, gedramatiseerde scenes de belevenissen van Lucy en doet verslag van haar eigen verkenningen naar de intrigerende wereld van de achttiende eeuwse adel en de Franse revolutie.
OVER Gekust door de koning.
Wat Hanken heeft verzameld, geordend en geanalyseerd is van hoog gehalte, altijd wetenswaardig, niet zelden amusant.
JAN BLOKKER in DE VOLKSKRANT
Een verrukkelijk boek.
MARTIN VAN AMERONGEN
in DE GROENE AMSTERDAMMER
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,50
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis