Roofvogels en uilen in Europa Hedwig van den Brink

In een inleidend hoofdstuk legt de auteur uit waarom er onderscheid gemaakt moet worden tusen roofvogels en uilen. Ondanks vele overeenkomsten zijn er zoveel duidelijke verschillen, dat de twee groepen zelfs niet aan elkaar verwant blijken te zijn. In de volgende hoofdstukken worden gegevens over de leefwijze van de in Europa voorkomende roofvogels en uilen helder beschreven, zoals prooien en jachttechnieken, de biotopen, het broeden, de trek en de overwintering. Tot slot wordt de invloed van de mens op roofvogels en uilen behandeld. Vervolging, uitroeiing van biotopen, gebruik van pesticiden hebben gemaakt dat de Europese roofvogels er niet al te best voorstaan. Gelukkig is er tegenwoordig ook sprake van (wettelijke) bescherming, maar de mensen die voor het behoud van deze fascinerende vogels vechten moeten bij voortduring op de bres blijven staan. Al te vaak wordt de wet nog overtreden en worden de vogels bejaagd en vergiftigd. De auteur werkte onder andere voor het ministerie van Landbouw, waarvoor hij de broedvogelbevolking van verschillende gebieden in kaart bracht. Mooi uitgegeven, goed gebonden en met prachtig fotomateriaal. Bevat register, fotoverantwoording en een verwijzing naar de Werkgroep Roofvogels Nederland.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

andere cover

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis