Advocaat van de hanen HEIJDEN, A.F.TH. VAN DER

A.F.Th. van der Heijden zag een bijfiguur uit De tandeloze tijd 3, mr. Ernst Quispel, uitgroeien tot hoofdpersoon van Advocaat van de hanen, en rangschikte het resultaat als deel 4 in zijn romancyclus. Omgekeerd zijn de hoofdpersonen van de voorafgaande delen Albert Egberts, Flix, (Thjum) als bijfiguur in De tandeloze tijd 4 aanwezig.

Een achttienjarige jongen overlijdt onder vage omstandigheden in een politiecel. Mr. Quispel krijgt, als advocaat, van de nabestaanden het dringende verzoek enige helderheid te verschaffen. Vanwaar zijn weerzin tegen die rol? Onder druk accepteert hij, maar verricht zijn taak dubbelhartig. en zet daarmee zijn geloofwaardigheid, zijn carrière en de veiligheid van zijn gezin op liet spel.

Karel Osstyn in De Standaard: 'een perfect onder controle gehouden roman. Je weet het pas op het einde, maar het is een roman die zijn potentieel tot dan achterhoudt, als een altijd beschikbare reserve. Pas dan blijkt het een spiegel van de wereld op te houden, zoals een boek dat maar eens om de zoveel jaren kan. Zonder overdrijven is het dan ook een van die eenzame hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur.Van der Heijden heeft zijn tijd en zijn generatie beschreven als niemand tevoren - alleen de volledige cyclus kan nog beter zijn.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

14e druk uit 2001

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis