Willem Roelofs (1822 - 1897) HETEREN, Marjan van & RIJDT, Robert-Jan te De adem der natuur

De natuur is de stof waaruit wij moeten putten, was het credo van de vermaarde landschapschilder Willem Roelofs. Als een van de eerste Nederlandse kunstenaars trok Roelofs, in navolging van de schilders uit de School van Barbizon, er 's zomers op uit om direct in de natuur inspiratie op te doen voor zijn virtuoze landschappen. De kunstenaar die nu vooral bekend staat om zijn rivier-landschappen met koeien, is binnen het landschapsgenre echter veelzijdiger geweest. Zo schilderde hij prachtige bosgezichten, polderlandschappen met molens en maakte hij mooie schilderijen van de plassen bij Nieuwkoop en Noorden. De ontwikkeling van zijn werk, van romantisch naar realistisch, vormt het onderwerp van deze rijk ge ustreerde publicatie. Het is de eerste monografie over Roelofs sinds een eeuw.
In Willem Roelofs 1822-1897 wordt uitgebreid aandacht besteed aan het leven van de kunstenaar. Daarnaast zijn er artikelen over zijn schilderijen, olieverfschetsen, aquarellen en tekeningen en wordt inzicht verschaft in zijn werkwijze naar aanleiding van materiaaltechnisch onderzoek. Verder komt de manier waarop de kunstenaar de afzet van zijn werk realiseerde aan bod. De auteurs hebben daarbij kunnen putten uit unieke biografische documenten, afkomstig uit een recentelijk ontdekt familiearchief.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 45,00
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis