Herman Kruyder 1881-1935 schilderijen, aquarellen en tekeningen HOOGENDONK, Mabel & SCHIPPER, Wendela gedoemde scheppingen

Tentoonstellingscatalogus. Vormg.: Harry Veltman en Jaap Hofman. Een belangrijk deel van het leven van de expressionist en colorist Herman Kruyder (1881-1935) speelt zich af in Haarlem, vanaf 1910, en in tamelijke afzondering in Heemstede en Bennebroek, 1917-1926. Kruyder is bekend met moderne stromingen als het kubisme en expressionisme, met name met het werk van de in 1914 uit Frankrijk naar Nederland gevluchte Henri Le Fauconnier en de uit Vlaanderen uitgeweken Gustav de Smet en Frits van den Berghe. In deze periode ontwikkelt Herman Kruyder een eigen expressionistische stijl met platte vlakken, zware contouren en een karakteristiek kleurgebruik. De directe omgeving levert zijn motieven. Na een zware psychische inzinking begint in 1926 de laatste periode in het kunstenaarsdorp Blaricum. Kruyders manier van schilderen en koloriet is veranderd. Naïef aandoende composities met volume en diepte in rustige blauwe en groene tonen die herinneren aan schilderijen van Henri Rousseau worden erotische - soms agressieve - dierschilderijen. Het grijze onrustige 'Laatste landschap' is de voorbode van een trieste dood in 1935.Met bibliografie. Goed exemplaar, minieme imperfectie omslag.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 13,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 13,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis