In de ban van Klaas Bruinsma HUSKEN, Marian

Drugsbaron Klaas Bruinsma, alias De Lange, of De Dominee werd in 1991 geliquideerd op de parkeerplaats van het Amsterdamse Hiltonhotel, maar er wordt nu meer over hem gesproken dan ooit. De maffiabaas - in de jaren tachtig in verband gebracht met zeker tien liquidaties in het criminele circuit - kreeg veel aandacht in de affaire Mabel en bij de recente reeks liquidaties in Amsterdam. Zijn reputatie als 'eerste godfather van de georganiseerde misdaad in Nederland' lijkt alleen maar te groeien. Parool-journalist Bart Middelburg schreef in 1992 zijn biografie (De dominee) waarvan de verfilming september 2004 in premiere is gegaan. True crime journalist Bas van Hout schreef in De jacht op de erven Bruinsma (2000) over de gebeurtenissen na zijn dood. In dit boek vertellen betrokkenen (familie, vrienden, criminelen, politie en journalisten) over Bruinsma's leven en hun ervaringen met hem. Goed gedocumenteerd, vlot geschreven, boeiend portret van een kleurrijke, charismatische topcrimineel.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis