Levend in de eenvoud van Christus J. Boehme een bloemlezing

Boehme (1575-1624) tracht ons deelgenoot te maken van zijn eigen diepste, innerlijke bevindingen, o.a. over het verschil tussen de verborgen wil Gods en die van de mens. Christus, zo zegt Boehme geheel volgens de hermetische principes, kan in de mens gevonden worden. Boehme geeft de lezer concrete aanwijzingen hoe het gevondene in praktijk te brengen, ?levend in de eenvoud van Christus?. Jacob Boehme was schoenmaker van beroep, maar ook mysticus, filosoof, hermetisch gnosticus – een innig met God verbonden, deemoedig mens. Hij beschouwde zichzelf als eenvoudig, zonder ‘grote vaardigheden of een groot verstand’. En wie zijn boeken leest, proef onmiddellijk de helderheid en schoonheid van deze eenvoud, want de karakteristiek ervan is niet een gebrek, maar een rijkdom, een rijkdom aan geloven, overtuiging en onmiskenbaar innerlijk weten. Jacob Boehme leefde, zoals hij zelf zei ‘in de eenvoud van Christus’ en had als geen ander de gave over dit leven te schrijven, zijn inzichten in woorden vast te leggen die ook nu nog ieder zoekend mens verontrusten en ontroeren.
Expected 3-4-2020
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 18,00
Voorraad:
Levertijd:

Afwijkende levertijd: 4 tot 6 Dagen Beschikbaar vanaf 3-4-2020

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis