Lucebert schilder Jensen, J.C. wording en analyse van zijn schilderkunst

Vanaf het einde van de jaren vijftig van de vorige eeuw werkte de tot dan toe vooral als dichter en tekenaar bekend geworden Lucebert aan een omvangrijk oeuvre van schilderijen. Hij had geen opleiding tot schilder genoten, hij leerde zichzelf het ambacht. in dialoog met het werk van bewonderde schilders als Picasso, Max Ernst, Miró en Dubuffet en onder invloed van kunstzinnige stromingen als expressionisme, dadaísme en surrealisme ontwikkelde hij een heel eigen handschrift. Schilderijen van Lucebert zijn op het eerste gezicht herkenbaar. Zijn beeldende denken en fabuleren is onverbrekelijk verbonden met met de menselijke figuur, maar ook dieren die het hele vlak van het schilderij vullen en andere gestalten bevolken zijn universum. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door een macabere humor, ze zijn doortrokken van een sociaal engagement, maar ze zijn ook geestig en vrolijk.

De Duitse kunsthistoricus en museumdirecteur Jens Christian Jensen, die de schilder goed heeft gekend, ontsluit als eerste in dit rijk geïllustreerde boek het schilderkundige oeuvre van Lucebert. Hij plaatst het in een kunsthistorische context, deelt het werk in perioden in, trekt lijnen, waardoor we de constanten zien, en groepeert het rond een aantal thema's. Jensen leidt ons zo binnen in het complexe en veelvormige werk van een van de grote naoorlogse Nederlandse schilders.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 59,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

nog in folie verpakt

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis